Biorezonans ile Hormonal Bozuklukların Tedavileri

Endokrin sistem, kan dolaşımına salındığında diğer organlara kimyasal haberci görevi gören hormonları üreten iç salgı bezleri topluluğudur. Sinyalleri kan dolaşımı yoluyla iletmeyen nörotransmitterlerin rolüne benzer şekilde, iki hormon, adrenalin ve dopamin de nörotransmitter olarak işlev görür.Başlıca endokrin sistem bezleri olan hipotalamus, hipofiz, pineal, tiroid, paratiroid, timus, adrenal ve pankreas aşağıdaki vücut fonksiyonlarını düzenler:
– Metabolizma
– Büyüme ve gelişme
– Cinsel işlev ve üreme
– Kalp atış hızı
– Kan basıncı
– İştah
– Uyku ve uyanma döngüleri
– Vücut sıcaklığı
Her bir düzenleyici eylem, aşağıdakiler gibi ayrı hormonlar tarafından kontrol edilir:
– Adrenalin
– Aldosteron
– Kortizol
– Dehidroepiandrosteron sülfat (DHEA)
– Östrojen
– Folikül uyarıcı hormon
– Glukagon
– İnsülin
– Lüteinizan hormon (LH)
– Melatonin
– Oksitosin
– Paratiroid hormonu
– Progesteron
– Prolaktin
– Testosteron
– Tiroid hormonu
Hormonların nörotransmitterlere göre daha yavaş hareket etmesi nedeniyle genellikle kronik olan birçok durum, belirli bir hormonu ya aşırı üretir (hiper) ya da az üretir (hipo). Kadın üreme organlarının daha karmaşık yapısı nedeniyle, üreme işlevlerini desteklemek için daha fazla hormon gereklidir ve dengesizlik insidansı daha fazladır, bu da klinik semptomlarla sonuçlanır. Giderek yaygınlaşan bu durumlardan biri olan polikistik over sendromu (PCOS) birçok soruna yol açmaktadır. Genç yaşta diyabeti başlatabilir, kısırlığa neden olabilir, istenmeyen tüylerin çıkmasına, kilo alımına, baş ağrılarına ve yıkıcı ruh sağlığı ve ilişki sorunlarına neden olabilir.
Endokrin sistem karmaşıktır ve bir düzenleyici olarak işlevi nedeniyle sürekli değişir. Bu nedenle, sorunun kendini nasıl gösterdiğini anlamak önemlidir, örneğin adet döneminde mi ortaya çıkıyor, menopoz başladı mı, hamilelik gerçekleşti mi vb. Hormonların mevcut fizyolojik duruma nasıl tepki vermesi gerektiğine dair beklentilere dayanarak, Biorezonans cihazı yukarıda listelenen tüm ana hormonlarda aşırı bolluk veya eksikliği test edebilir, stresli bezi veya sistem bileşenini belirleyebilir ve stres faktörünü gösterebilir, böylece dengeyi yeniden sağlamak ve iyileşmeyi başlatmak için hedeflenen bir tedavi yaklaşımı uygulanabilir. Biorezonans terapileri, hormonal dengeyi yeniden sağlayan ve vücudun kendi kendini iyileştirmesine izin veren nazik ve güvenli bir yaklaşımdır.